Meer dan 50 soorten vlaaien, taarten en gebak
Elke dag vers, speciaal voor jou gemaakt
Voor 12:00 uur besteld, morgen in huis
Voor 12:00 uur besteld, morgen in huis

Winkelmand

Er staan op dit moment geen producten op je bestellijst.

Raster- en Kruimelvlaaien: Een Ambachtelijke Traktatie

Vlaaien zijn een essentieel onderdeel van de Nederlandse cultuur, vooral in Limburg. Maar wist je dat er twee specifieke soorten vlaaien zijn die al jaren de harten van velen hebben veroverd? We hebben het over de traditionele raster- en kruimelvlaaien. Deze twee iconische vlaaiensoorten lijken simpel, maar zijn enorm verfijnd en smaakvol!

Wat zijn Raster- en Kruimelvlaaien?

De raster- en kruimelvlaaien zijn twee geliefde soorten Limburgse vlaai. Ze zijn perfect als traktatie, tussendoortje of als aanvulling bij de koffie. Beide hebben de zachte traditionele Limburgse bodem als basis en worden gevuld met een breed scala aan smaken, van kersen, appel en abrikozen tot exotische smaken zoals ananas en boerenjongens.

Het echte verschil tussen de twee zit hem in de bovenkant van de vlaai:

  • Rastervlaai: Deze vlaai heeft een kenmerkend rasterpatroon op de bovenkant. Het deeg wordt in een rasterpatroon geknipt en vervolgens over de bodem met vulling gelegd. Voordat de vlaai de oven in gaat, wordt deze verfraaid met suiker.
  • Kruimelvlaai: Zoals de naam al doet vermoeden, is deze vlaai te herkennen aan zijn kruimels op de bovenkant. Dit zijn smaakvolle roomboterkuimels die in de oven heerlijk knapperig worden, wat resulteert in een zachte, smaakvolle vlaai met een knapperige bite.

Waarom kiezen voor Raster- of Kruimelvlaai?

Of je nu een verjaardag viert, trakteert voor een grotere groep of gewoon zin hebt in iets lekkers bij de koffie, deze vlaaien zijn altijd een goede keuze. Ze zijn niet alleen heerlijk van smaak, maar ook makkelijk te snijden, ideaal wanneer je voor grotere groepen trakteert. Daarbij zijn de raster en kruimelvlaaien doorgaans de voordeligere keuze in tegenstelling tot de duurdere luxe vlaaien.

Je vind bij ons een breed assortiment van deze vlaaien, van klassieke Abrikozen Kruimel en Kersen Raster tot de exotische Ananas Raster, er is voor ieder wat wils!

Conclusie

Raster- en kruimelvlaaien zijn een must-try voor iedereen die van zoetigheid houdt. Ze zijn de perfecte combinatie van zacht deeg, heerlijke vulling en een knapperige topping. Dus waar wacht je nog op?

Gepubliceerd op 14 september 2023

Meer blogs

19 januari

De beste vlaaien voor Verjaardagen en Traktaties

Lees blog
11 januari

Vlaaien van de toekomst: Nieuwe trends en smaken

Lees blog
Meer dan 50 soorten vlaaien, taarten en gebak
Elke dag vers, speciaal voor jou gemaakt
Voor 12:00 uur besteld, morgen in huis
Meer dan 50 soorten vlaaien, taarten en gebak