Meer dan 50 soorten vlaaien, taarten en gebak
Elke dag vers, speciaal voor jou gemaakt
Voor 12:00 uur besteld, morgen in huis
Meer dan 50 soorten vlaaien, taarten en gebak

Winkelmand

Er staan op dit moment geen producten op je bestellijst.

Vlaaien op Wenerbodem

De Wenerbodem is een echt culinair hoogstandje en een onmisbaar element in de vlaaiwereld. Deze speciale vlaaibodem kenmerkt zich door zijn rijke, boterachtige koekjessmaak en een heerlijk kruimelige textuur. Deze kwaliteiten maken het de perfecte basis voor onze luxe vlaaien. De Wenerbodem biedt een sublieme combinatie van knapperigheid en zachtheid, resulterend in een volle en rijke smaaksensatie.

6 producten
Oma's Vlaai
Opa's Vlaai
Caramel Bavarois Vlaai
Hazelnoot Vlaai
Kersen MonChou® Vlaai
Stroopwafelvlaai

Vlaaien op Wenerbodem: Wat maakt de harde Wenerbodem uniek?

Als het gaat om vlaaien, zijn er verschillende soorten bodems die kunnen worden gebruikt. Een van de meest geliefde varianten is de vlaai met een harde Wenerbodem. Deze bodem geeft de vlaai niet alleen een stevige basis, maar voegt ook een heerlijke smaak toe aan het geheel. In dit artikel zullen we bespreken wat de harde Wenerbodem precies is en wat deze uniek maakt.

Wat is de harde Wenerbodem?

De harde Wenerbodem is gemaakt van een speciaal deeg genaamd wenerdeeg. Dit deeg bestaat uit bloem, boter, eieren, suiker en een snufje zout. Soms wordt er ook bakpoeder aan toegevoegd om het deeg iets luchtiger te maken. Het resultaat is een stevige korst met een rijke smaak. Wenerdeeg wordt vaak gezien als een variant van koekjesdeeg. Het heeft dezelfde boterachtige textuur en kruimelige structuur die je zou verwachten bij koekjes. Deze eigenschappen maken het perfect voor vlaaien, omdat het ervoor zorgt dat de bodem stevig blijft en niet zompig wordt door eventuele vochtige vullingen.

Wat maakt de harde Wenerbodem uniek?

Er zijn verschillende aspecten die de harde Wenerbodem uniek maken. Ten eerste zorgt het wenerdeeg voor een heerlijke smaak. De combinatie van de boter, suiker en bloem geeft de bodem een rijke en volle smaak die perfect samengaat met de vulling en toppings van de vlaai. Daarnaast heeft de harde Wenerbodem een knapperige textuur die een mooi contrast vormt met de zachtere vullingen. Het kruimelige karakter van het wenerdeeg zorgt ervoor dat elke hap een feestje is. Een ander uniek aspect van de harde Wenerbodem is dat het niet snel zompig wordt. Dit betekent dat je vlaai langer vers blijft en zijn structuur behoudt, zelfs als je er wat langer van geniet. Dit maakt het ideaal om te serveren op feestjes of andere gelegenheden waarbij de vlaai wat langer kan staan.

Vlaaien met een harde Wenerbodem

Er zijn verschillende soorten vlaaien die gebruik maken van de harde Wenerbodem. Een paar bekende voorbeelden zijn Opa's Vlaai, Oma's Vlaai en MonChou Vlaai. Deze vlaaien worden gekenmerkt door hun heerlijke combinatie van een knapperige bodem en smaakvolle vulling. Opa's Vlaai is bijvoorbeeld gevuld met verse kersen, terwijl Oma's Vlaai  gevuld is met een herfstige rabarber-compote. MonChou Vlaai is gevuld met een romige en lichtzoete monchou-vulling en kersen, die perfect samengaat met de harde Wenerbodem. Het feit dat twee van onze vlaaien, namelijk Oma's Vlaai en MonChou Vlaai, bekroond zijn met goud door het Nederlands Bakkerij Centrum bevestigt alleen maar de kwaliteit en smaak van vlaaien op harde Wenerbodem.

Vlaaien met een harde Wenerbodem zijn geliefd bij vlaailiefhebbers vanwege de combinatie van een stevige korst, heerlijke smaak en knapperige textuur. Het wenerdeeg zorgt ervoor dat de bodem niet zompig wordt en dat de vlaai langer vers blijft. Met verschillende varianten zoals Opa's Vlaai, Oma's Vlaai en MonChou Vlaai is er voor ieder wat wils. Probeer eens een vlaai op harde Wenerbodem en geniet van dit unieke stukje gebak!

Meer dan 50 soorten vlaaien, taarten en gebak
Elke dag vers, speciaal voor jou gemaakt
Voor 12:00 uur besteld, morgen in huis
Elke dag vers, speciaal voor jou gemaakt